tagtoborzo

Régészeti rejtélyek a Pilisben: Titkos történetek vagy rejtőzködő kincsek a föld alatt?

2019. 09 17. kedd, 9:42

Ős-Buda, titkok és a tudomány – érezzük vagy tudjuk?

Voltak-e királyi temetkezések a Pilisben?

Mit adhat az amatőr fémkeresőzés a régészet tudományának?

Drónok és műhold felvételek, a térinformatikusok és geofizikusok a modern régészeti feltárásokban?

 

Folytatódik a CEU Határtalan tudás című rendezvénysorozata. A CEU professzorai és a velük együttműködő magyar szakemberek, valamint a társadalmi élet szereplői mutatják be a közönség számára a legizgalmasabb tudományos aktualitásokat és azok közvetlen hatását mindennapi életünkre. A globális felmelegedés, a hálózatok és a kisgyerekkori kognitív fejlődés kutatása után most a régészeté a főszerep.

A Határtalan tudás előadássorozatának keretében 2019. szeptember 19-én Laszlovszky József régész, a visegrádi királyi központ kutatója tart előadást. Felkért hozzászóló Tolnai Katalin régész, földmérő, térinformatikus, a Kitán Birodalom nomád romvárosainak kutatója, az ezt követő beszélgetésben részt vesz Benkő Elek régész, akadémikus, aki komplex környezetrégészeti vizsgálatokat folytat a Pilis területén és Szczuka Attila építész, a Szörényi Levente által támogatott Pomáz-Holdvilágárok feltárások közreműködője.

https://www.youtube.com/watch?v=eSdivZVIVks
Időpont: 2019. szeptember 19. 18 óra
Helyszín: Közép-európai Egyetem, Budapest, Nádor u. 15. Auditórium

Az esemény nyilvános és regisztráció köteles. Regisztrálni az alábbi linken kell: https://tinyurl.com/y59vpl46

Az eseményre való regisztrációval és az azon való részvétellel az érintett hozzájárul ahhoz, hogy képmását és hangját a szervezők rögzítsék, és azt televíziós adásban, online vagy nyomtatott felületen nyilvánosan felhasználják. Az eseménnyel kapcsolatos személyes adatok kezelésről szóló részletes adatvédelmi tájékoztató az alábbi linken érhető el: http://bit.ly/2lIo27c

Az előadások magyar nyelven folynak, angol szinkrontolmácsolással.

Nyitólap / Hírek / Aktuális események /

Segítség, nem
tudok belépni!