tagtoborzo

Régészet Napja 2015 – FELHÍVÁS

2015. 03 13. péntek, 8:47

A tavalyi év sikerét követően a Magyar Régész Szövetség 2015-ben is meghirdeti a Régészet Napját.

2014-ben az ország 23 intézményében, 31 helyszínen megrendezett 150 programon több mint négyezren vettek részt. Az idei rendezvény időpontja:

2015. május 29-30.

A program fő célja ebben az évben is a régészet mint tudomány bemutatása, a régészeti kutatások friss eredményeinek népszerűsítése és eljuttatása minél szélesebb nagyközönséghez, valamint a régészeti lelőhelyek védelmének népszerűsítése. Az országos és területi érdekeltségű, illetve felsőoktatási intézmények közreműködésével nyílna lehetőség arra, hogy a résztvevők (megfelelő szakmai irányítással) saját maguk fedezhessék fel hazánk ismert és rejtett régészeti értékeit, és lássák mindazt, amivel, amiért és ahogyan mi, magyarországi régészek foglalkozunk.

2015-től kezdődően a Régészet Napját minden évben egy-egy téma köré szervezzük. Az idei rendezvénynek a “Lelőhelyfelderítéstől a rekonstrukcióig” alcímet adtuk. A tudományos munka módszertanára szeretnénk irányítani a figyelmet lelőhelyek, leletek felfedezésétől egészen a cikkírásig vagy kiállításrendezésig.

Az MRSZ az előző évhez hasonlóan vállalja a rendezvény koordinálását, országos szintű népszerűsítését. A programok a www.regeszetnapja.hu honlapra kerülnek fel. A felhívás teljes szövege itt olvasható.

Kérjük, szíveskedjenek intézményük részvételi szándékát a regeszetnapja@gmail.com címre 2015. április 10-ig jelezni, és várjuk a programtervezeteket is a mellékelt űrlapon.

Nyitólap / Hírek / Szakmai hirdetmények /

Segítség, nem
tudok belépni!