tagtoborzo

A régészetet érintő törvényi változások miatt több hónapja tart az a folyamat, aminek eredményeképp számos kollégánk elveszítette állását, illetve munkahelye veszélybe került. Emiatt döntött úgy a Szövetség, hogy szakmánk munkaerő-piaci helyzetét feltérképezendő előzetes felmérést végez. Az e célból összeállított online kérdőívet mintegy 250 magyar régész töltötte ki, köszönjük a közreműködést! A felmérés kiértékelését itt olvashatja

A régészeti munka új törvényi feltételeinek megfelelően a közeljövőben szinte kizárólag a projekt szemléletű feladatellátásra kell készülnünk. Ez a munkavállalóktól nagy mobilitást, a munkaadóktól – a régészeti feltárási joggal bíró intézmények vezetőitől, régészeti feltárások technikai kivitelezésében közreműködő vállalkozásoktól – pedig a fokozott hatékonyságot, a rövid határidőkhöz való alkalmazkodást várja el.

Ebben a helyzetben sarkalatos kérdés a gyors információáramlás biztosítása, a logisztikai feladatok hatékony ellátása, amelyekben a Magyar Régész Szövetség is segítséget kíván nyújtani a saját eszközeivel. A folyamatosan frissített jobline adatbázisban (Munkavállalók) megtalálható mindazoknak a neve, végzettsége, akik kitöltve visszaküldték az itt található kérdőívet. Ennek tartalmát csak azok a munkáltatók ismerhetik meg, akik meghatározott feladatra keresnek szakembert. Az álláshirdetéseket nyilvánossá tesszük a Munkáltatók oldalon, és emailben is értesítjük erről munkát kereső tagjainkat. Ugyanezen az oldalon megtalálhatók a külföldi álláskínálatok linkjei.

Adatbázisunkba nem csak régészek, de MRSZ pártoló tagság vállalása esetén BA diplomával, vagy technikusi végzettséggel/gyakorlattal rendelkezők is bekerülhetnek. Az adatbázisba történő felvétel lehetőségét MRSZ-tagok számára ajánljuk fel.

e-mail: jobline.mrsz@gmail.com

.

 

MRSZ állásközvetítés

Segítség, nem
tudok belépni!