tagtoborzo

Megalakult a Magyar Régész Szövetség Nagyberuházási és Jogi Szakbizottsága

2011. 12 20. kedd, 8:08

Írta: Lassányi Gábor

A 2011. december 8-i MRSZ Elnökségi ülés határozatának megfelelően december 14-én megalakult a Nagyberuházási és Jogi Szakbizottság.Az Elnökség által javasolt tagok mindegyike elfogadta a szakbizottsági tagságra szóló felkérést. A Szakbizottság vezetője Gyucha Attila, tagjai Gallina Zsolt, Istvánovits Eszter, Liska András, Mende Balázs, Stibrányi Máté, Szörényi Gábor és Wollák Katalin. A december 14-i ülésen részt vevő Bíró Szilvia szakbizottsági tagságáról a következő MRSZ Elnökségi ülésen születik döntés.

A Szakbizottság alakuló ülésének legfontosabb témája a 2001. évi LXIV. tv. módosítását követően kialakult helyzet értékelése, illetve az új, alternatív szakmai koncepció kidolgozásának kérdése volt. A tagok konszenzusra jutottak a koncepció alapelvei, szerkezeti kérdései, illetve a munka ütemezése vonatkozásában egyaránt.

A Szakbizottság ez év végéig dolgozza ki az első szövegváltozatot. Elnökségi megvitatását követően az MRSZ tagságot kérjük fel a munkaanyag véleményezésre, valamint örökségvédelmi szervezetek és a beruházói oldal képviselőinek megkeresését is tervezzük. A koncepció végleges változatáról az MRSZ Közgyűlése várhatóan még január folyamán dönthet.

Módosítás: (2011. december 20. kedd, 09:13)

Nyitólap / Hírek / Közlemények /

Segítség, nem
tudok belépni!