tagtoborzo

Megalakult a Magyar Régész Szövetség Lelőhelyvédelmi Szakbizottsága

2012. 01 17. kedd, 15:47

Írta: Mérai Dóra

A 2011. december 8-i MRSZ Elnökségi ülés határozata értelmében 2012. január 6-án megalakult a Lelőhelyvédelmi Szakbizottság.

Az Elnökség által javasolt tagok elfogadták a szakbizottsági tagságra szóló felkérést. A Szakbizottság vezetője V. Szabó Gábor, tagjai Bálint Mariann, Czövek Attila, Fullár Zoltán, Losonczi Máté, Paszternák István, Rácz Miklós, Serlegi Gábor, Váczi Gábor.

A Szakbizottság fő feladatának azt tartja, hogy felhívja a közvélemény és a szakmai szervezetek figyelmét a magyarországi régészeti örökséget veszélyeztető, rongáló és megsemmisítő körülményekre és tevékenységekre. Feladatai közé sorolja még ezen kívül, hogy részt vegyen a magyarországi régészeti lelőhelyek aktív és preventív védelmét érintő gyakorlati kérdések tárgyalásában.

A Szakbizottság aktuális célkitűzése, hogy figyelemmel kövesse az új törvény miatt félbemaradt feltárások és projektek sorsát. Ezeken túl célja, hogy folyamatosan foglalkozzon a mezőgazdasági, ipari, erdészeti tevékenységek során bekövetkező rongálásokkal valamint, hogy felmérje a fémkeresőzés által okozott károkat, és lépéseket tegyen mindezek megakadályozására.

Nyitólap / Hírek / Közlemények /

Segítség, nem
tudok belépni!