tagtoborzo

L. Simon László kultúráért felelős államtitkár válasza az MRSZ korábbi megkereséseire

2012. 07 25. szerda, 19:51

Az MRSZ 2012 márciusában és áprilisában Orbán Viktor miniszterelnök és Dr. Réthelyi Miklós miniszter részére címzett levelekben megküldte ,,A beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatellátás egységes koncepciója” című javaslatcsomagot és a 2001. évi LXIV. törvény módosításának tervezetét, valamint kifejtette véleményét a törvény legutóbbi módosításaival kapcsolatban. L. Simon László kultúráért felelős államtitkár korábbi leveleinkre reagálva a következő levelet juttatta el a Szövetségnek:

 

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

KULTÚRÁÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁR

Iktatószám: 21463-1/2012/KULTUR                                   Ügyintéző: Sarkadi Zsolt (53044)

 

Dr. Lassányi Gábor úr részére

elnök

Magyar Régész Szövetség

Visegrád

Fő utca 23.

2025

Tárgy: válasz a „A beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatellátás egységes koncepciója” című javaslatcsomagot és a kulturális örökség védelméről szóló törvény Magyar Régész Szövetség által összeállított módosításának tervezetét tartalmazó levelekre

 

Tisztelt Elnök Úr!

Kérem, engedje meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, valamint Dr. Réthelyi Miklós miniszter úrhoz címzett leveleire, melyekben a ,,A beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatellátás egységes koncepciója” című javaslatcsomagot és a kulturális örökség védelméről szóló törvény módosításának tervezetét küldte meg, ezúton illetékességből válaszoljak.

Beadványukat köszönettel megkaptuk, áttekintettük. Örömmel tölti el az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a kulturális szakterület vezetését, hogy a magyar régész szakma intenzíven kíván közreműködni a régészeti tárgyú jogalkotásban, és a most küldött anyaghoz hasonlóan kiemelkedő szakmai színvonalú javaslatokat fogalmaz meg a témában. A kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény közelmúltbéli módosításai azonban nem elsősorban átfogó és egységes koncepcionális változások törvénybe iktatására irányultak.

Reményeink szerint a jelenleg készülő örökségvédelmi stratégia, valamint a jövőben az e stratégia irányvonalai alapján megszülető, kódexjellegű örökségvédelmi törvény viszont már alkalmas lesz arra, hogy az Önökéhez hasonló javaslatcsomagokat integráljon. Ennek értelmében az örökségvédelmi stratégia készítése során a szakterület kiemelt figyelemmel lesz a Magyar Régész Szövetség munkatársai által kidolgozott anyagban foglaltakra.

További munkájához sok sikert és jó egészséget kívánva, a jövőbeli eredményes együttműködésben bízva

Budapest, 2012. július   8.

 

Üdvözlettel:

 

                                                                           L. Simon László

Nyitólap / Hírek / Közlemények /

Segítség, nem
tudok belépni!