Közlemény az MRSZ Elnökség 2012. szeptember 19-i üléséről

2012. 09 24. hétfő, 11:36

Az MRSZ Elnöksége 2012. szeptember 19-én 17.00-20.00 között ülést tartott, melyen a következő, fontosabb döntéseket hozta.

Az elnökség 11 új tag felvételéről döntött: egyhangú szavazással felvette a tagok sorába Salamon Bernadettet, Nevizánszky Gábort, Durkovic Évát, Koós Istvánt, György Lászlót, Csekő Andreát, Laczi Orsolyát, Kriveczky Bélát, Pap Ildikó Katalint, Parditka Györgyit, B. Tóth Ágnest és Felföldi Szabolcsot.

A Zatykó Csilla külföldi tartózkodása miatt megürült alelnöki posztra titkos szavazással, egyhangúlag Kulcsár Valériát választotta meg.

A szakbizottságok beszámoltak az elmúlt négy hónapban végzett munkájukról. Az elnökség elfogadta a Szövetség honlapjának áttekinthetőbb, egyszerűbb formájának kialakítását; a következő hetekben megjelenő, új szerkezetű honlapon indul el a munkát kereső régészek adatbázisa – a jobline – szolgáltatás is. Az elnökség mérlegelte egy eladásra/adományozásra szánt szakkönyveket, könyvtárakat tartalmazó, “Értékmegőrző” online szolgáltatás kialakítását.

A 2012. szeptember 14-én megjelent, a régészeti feltárásokat érintő joszabálymódosítások kapcsán az elnökség értékelte a jelenlegi helyzetet és megbízta a Nagyberuházási és Jogi Szakbizottságot a rendeleteket érintő állásfoglalás összeállításával.

Az elnökség a lelőhelyvédelem aktuális problémáival és a lehetséges megoldásokkal foglalkozó szeminárium megrendezését október 31-re tűzte ki. Értékelte továbbá a kamarává válás aktuális lehetőségét, valamint a társadalom felé nyitás érdekében egy “Civilek a magyar régészetért” díj létrehozásának, illetve a “Magyar Régészet Napja” programsorozat elindításának lehetőségeit tekintette át.