Közlemény az MRSZ Elnökség 2012. május 30-i üléséről

2013. 06 24. hétfő, 9:02

Az MRSZ Elnöksége 2012. május 30-án 15.00-16.30 között ülést tartott, ahol a következő fontosabb döntések születtek.

Az Elnök felkéri a Felügyelő Bizottságot, hogy tisztázza, mi a teendő a határozatképesség megőrzésének érdekében egyes elnökségi tagok huzamosabb távolléte során.

Az Elnökség megtárgyalta az MRSZ megalakult Ifjúsági Tagozatával való kapcsolattartás útját, valamint az IT tisztségviselői megválasztásának lehetséges módjait, amelyek a továbbiakban egyeztetésre kerülnek az IT-vel a kapcsolattartókon keresztül.

Az eredetileg 2013 őszére tervezett Régészet Napja országos rendezvényként 2014 májusra kerül át, mivel a szervezésben részt vevő önkéntesek száma kevésnek bizonyult. Az Elnökség szívesen várja a szervezőbizottságba olyan kollégák jelentkezését, akik ténylegesen szerepet vállalnának az intenzív érdemi munkában. Az őszi Régészet Napjára tervezett egyes események 2013-ban a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódóan kerülnek megrendezésre az azt vállaló intézményekben.

Az Elnökség ezen felül tárgyalt az örökségvédelmet érintő jogszabályváltozások következtében létrejött ellentmondásos helyzetekről és egyes beruházások kapcsán veszélyeztetett lelőhelyek kérdéséről.