Közlemény az MRSZ a 2001. évi 64. tv. módosítására vonatkozó tervezetéről

2012. 03 19. hétfő, 16:39

Írta: Mérai Dóra

A február 15-én, L. Simon Lászlóval, a Parlament Kulturális és Sajtó Bizottsága elnökével történt találkozón megállapodás született arról, hogy az MRSZ a KÖH-hel történő szakmai egyeztetés mellett, március elejére szövegszerű törvénymódosítási javaslatot állít össze a Szövetség beruházásokhoz kapcsolódó régészeti koncepciója alapján.

A megállapodás nyomán elkészült a szövegszerű törvénymódosítási javaslat, a tervezetet végül a Szövetség Nagyberuházási és Jogi Szakbizottsága dolgozta ki. A törvénymódosítási javaslatot az MRSZ véleményezésre megküldte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal számára, a Hivatalnak azonban – a korábbi szóbeli ígéretek ellenére – végül nem állt módjában közreműködni.

A 2001. évi 64. tv. módosítására vonatkozó tervezetet, valamint indoklását a Szövetség március 8-án eljuttatta L. Simon László részére.  Reményeink szerint az elkészült tervezet újabb lendületet ad a törvény módosításával kapcsolatos tárgyalások folytatásához.

Az MRSZ a 2001. évi 64. tv. módosítására vonatkozó, a Szövetség a beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatellátásról szóló koncepciója alapján készített tervezete itt olvasható, a hozzá készített indokolással.