Közlemény az MRSZ 2018. január 25-én tartott Tisztújító Közgyűléséről | Magyar Régész Szövetség

Közlemény az MRSZ 2018. január 25-én tartott Tisztújító Közgyűléséről

2018. 02 07. szerda, 11:51

A Szövetség  2018. január 25-én 10.15 órakor tartotta esedékes Tisztújító Közgyűlését,  45 szavazati joggal rendelkező tag jelenlétében.

Lassányi Gábor elnök beszámolt az elnökség elmúlt évben végzett munkájáról, érintette a jogszabálymódosításokkal kapcsolatos problémákat, a tagdíjfizetési hajlandóság csökkenését, valamint a sikeres és széles érdeklődésre számot tartó Régészet Napja rendezvényt. Egyúttal bejelentette, hogy a továbbiakban nem vállal elnöki jelölést a Szövetségben.

Az elnöki beszámolót a Felügyelő és a Fegyelmi Bizottság beszámolói követték.

A Közgyűlés ezt követően megszavazta az MRSZ Alapszabályának, a PTK egyesületekre vonatkozó, 2017. január 1-jével módosított rendelkezései szerinti változtatásait, valamint szavazott az Ifjúsági Tagozat megszüntetéséről és a Felügyelő Bizottság és Fegyelmi Bizottság létszámának csökkentéséről.

A Tisztújító Közgyűlés megválasztotta az MRSZ új elnökét, elnökségét, és bizottságait, melyeknek tagjai:

Az MRSZ elnöke:

V. Szabó Gábor

Elnökségi tagok:

Zatykó Csilla, Bartus Dávid, Király Ágnes, Kulcsár Gabriella, Szörényi Gábor, Nagy Levente (póttag)

Felügyelő Bizottság:

Fábián Szilvia, Lassányi Gábor, Tankó Károly, Osztás Anett (póttag)

Fegyelmi Bizottság:

Farkas Csilla, Soós Eszter, Jankovich B. Dénes, Pusztai Tamás, Siklódi Csilla, Jakucs János (póttag)

Gallina Zsolt tagtársunk felszólalásában értékelte a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény legújabb módosításával kialakult helyzetet. A felszólalást követő vita nyomán a Közgyűlés határozatban erősítette meg az MRSZ elnöksége által 2017. december 13-án kiadott közleményt, egyben felkérte az új elnökséget, hogy a közeljövőben teremtse meg a lehetőségét egy helyzetértékelő, nyílt fórum  megrendezésének.

A Közgyűlés meghallgatta Szabó Máté és Szajcsán Éva tagok, a fémkeresős tevékenység jogszabályi korlátozására vonatkozó javaslatát és az új elnökséget hivatalos állásfoglalás közzétételére, valamint az ezzel összefüggő törvénymódosítás támogatására kérte fel.

Nyitólap / Hírek / Kiemelt hírek /