Közlemény az MRSZ 2014-es Tisztújító Közgyűléséről

2014. 12 09. kedd, 10:19

Az MRSZ 2014. december 5-én 10.15 perckor megtartotta Tisztújító Közgyűlését, 50 szavazati joggal rendelkező tag részvételével.

Lassányi Gábor elnök beszámolt az Elnökségnek az elmúlt három év során, a 2011.  novemberi tisztújító Közgyűlés óta végzett tevékenységéről.  A beszámoló az alábbi fő eseményeket érintette:

1. Az MRSz az elmúlt három évben két országos eseménysorozatot szervezett: 2012 tavaszán a Megmentett Örökség című kiállítást az Országházban, amely vándorkiállítássá alakult, és 12 helyszínen mutatkozott be országszerte, illetve a 2014 tavaszán a Magyar Régészet Napját, amely a tervek szerint évente ismétlődik majd.
  2. 2013-ban illetve 2014-ben egy-egy országos szakmai szemináriumot rendezett Törvénytől sújva illetve Sodrásban címmel.
  3. Az intenzív kommunikációs munkát több száz sajtómegjelenés, televíziós és rádióinterjúk jelzik.
  4. Az Elnökség és a Nagyberuházási és Jogi Szakbizottság 15 régészettel kapcsolatos jogszabálytervezetet véleményezett. A teljes tagság közreműködésével elkészült a „Beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatellátás egységes koncepciója” című dokumentum.
  5. Megújult és folyamatosan működik az MRSZ facebook oldala és honlapja mint a tagokkal és az érdeklődőkkel folytatott kommunikáció fóruma, a tagokhoz rendszeres Hírlevelet juttatott el az Elnökség.
  6. Elkészült egy régészeti foglalkoztatottsági felmérés.
  7. Lezajlott két nyertes NKA pályázat elszámolása.
  8. Megalakult az MRSZ Ifjúsági Tagozata, amely jelenleg 90 tagot számlál.
  9. Az MRSZ teljes tagsága jelenleg 451 fő, 174-en léptek be, és 30-an léptek ki az elmúlt három évben.
  10. Az Elnök megtartotta éves pénzügyi beszámolóját. A Szövetség a gyenge tagdíjfizetési fegyelem miatt komoly kinnlevőségekkel rendelkezik, bár az Elnökség és a Fegyelmi Bizottság mindent megtett ennek felszámolására.

Az MRSZ Felügyelő Bizottsága és a Fegyelmi Bizottság is megtartotta éves, illetve hároméves beszámolóját, valamint Csibi Veronika, az Ifjusági Tagozat elnöke is ismertette az IT eddigi tevékenységét és terveit.

A Tisztújító Közgyűlés újraválasztotta Lassányi Gábor elnököt, és megválasztotta az új Elnökséget, melynek tagjai: Liska András, Kovács Loránd Olivér, Mérai Dóra, Sárosi Edit,  Szörényi Gábor, V. Szabó Gábor, illetve Farkas Csilla póttag.

A Közgyűlés megválasztotta az MRSZ Felügyelő Bizottságát, melynek tagjai: Bóka Gergely, Fábián Szilvia, Korom Anita, Oross Krisztián, Rácz Miklós, Redő Ferenc.

A Közgyűlés megválasztotta az MRSZ Fegyelmi Bizottságát, melynek tagjai: Fancsalszky  Gábor, Gróh Dániel, Knipl István, Merczi Mónika, Ottományi Katalin, Soós Eszter, Szabó Máté.

A Közgyűlés egyhangúlag tiszteleti taggá választotta Jankovich B. Dénes korábbi elnököt.