Közlemény az Elnökség 2013. augusztus 1-jei üléséről

2013. 08 28. szerda, 5:05

Az MRSZ Elnöksége 2013. augusztus 1-jén 15.00-16.30 között ülést tartott, ahol a szakbizottságok beszámoltak az elmúlt időszakban végzett munkájukról.

Az elnökség döntött az ország különböző pontjain zajló feltárások helyzetét, esetlegesen felmerülő problémáit nyomonkövető monitoring-rendszer hatékonyabb működését célzó, szükséges lépésekről. Az elnökség áttekintette a közelmúltban történt, illetve folyamatban lévő mentő- és megelőző feltárások helyzetét, az intézményi lehetőségek és az örökségvédelmi jogszabályok következtében kialakuló problémákat. Megtárgyalta a Szövetség lehetőségeit ezek megnyugtató megoldása érdekében és döntött a mentőfeltárások munkaszervezési és jogi helyzetét érintő felhívás közzétételéről.

Az ülésen szó esett a régész szakma társadalmi kapcsolatainak szükséges bővítéséről, az MRSZ közvetítő szerepéről a civilek ásatási részvételének elősegítésében, valamint a Szövetség tavasszal megalakult Ifjúsági Tagozatának működési rendjéről.

Az elnökség egyhangú szavazással döntött Farkas István Gergő ifjúsági tagságának rendes tagsággá történő átminősítéséről.