Közlemény az egyes régészeti lelőhelyek védetté nyilvánításával illetve a védettség megszüntetésével kapcsolatos rendelettervezetről

2012. 08 26. vasárnap, 11:50

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, Dr. Polt-Palásthy Marianna megkereste a Magyar Régész Szövetség elnökségét, hogy véleményét kérje az egyes régészeti lelőhelyek védetté nyilvánításáról, illetve az egyes ingatlanok régészeti védettségének megszüntetéséről, valamint a kulturális örökségvédelmi hivatal eljárásaira vonatkozó szabályokról szóló 10/2006. (V. 9.) NKÖM rendelet módosításáról szóló EMMI rendelet tervezetésől szóló előterjesztés tárgyában.

Az Elnökségnek a tervezettel kapcsolatban nem volt kritikai megjegyzése, azonban ismét jelezte, hogy mint a régész szakma többségét tömörítő szervezet, a továbbiakban is készséggel áll rendelkezésre a régészettel kapcsolatos kormányzati döntések szakmai előkészítése során, melyet elengedhetetlenül fontos lépésnek tart.

A jogszabálytervezet teljes szövege itt olvasható.