Közlemény a Világörökségi Várományos Helyszínek Jegyzékének felülvizsgálatáról és kihirdetéséről, valamint az egyes régészeti lelőhelyek védetté nyilvánításáról, illetve régészeti védettség megszüntetéséről szóló miniszteri rendeletek tervezetéről

2014. 12 07. vasárnap, 20:38

A Magyar Régész Szövetség elnökségét megkereste L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, hogy szakmai egyeztetés keretében véleményét kérje a Világörökségi Várományos Helyszínek Jegyzékének felülvizsgálatáról és kihirdetéséről, valamint az egyes régészeti lelőhelyek védetté nyilvánításáról, illetve régészeti védettség megszüntetéséről szóló miniszteri rendeletek tervezeteivel kapcsolatban.

Az MRSZ elnöksége válaszában kifejtette, hogy a dunai limes magyarországi szakaszán található lelőhelyek védettségének biztosítását kiemelt fontosságúnak tartja, így az előterjesztések által képviselt iránnyal, illetve azok tartalmával egyetért.