tagtoborzo

Közlemény a Magyar Régész Szövetség Rendkívüli Közgyűléséről

2012. 01 21. szombat, 15:02

 Írta: Mérai Dóra

Az MRSZ 2012. január 19-én 11 órakor megtartotta Rendkívüli Közgyűlését 114 szavazati joggal rendelkező tag részvételével.

Az Elnök és a 2011. november 28-i tisztújító Közgyűlés óta megalakult szakbizottságok vezetői beszámoltak eddigi tevékenységükről és a közeljövőt érintő tervekről. Ezt követően a Közgyűlés megvitatta, majd elfogadta a Nagyberuházási és Jogi Szakbizottság által összeállított, a beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatellátásról szóló koncepciót, amely a 2011. évi CXLIX. törvénnyel módosított 2001. évi LXIV. törvény egyes, a Szövetség által is többször kifogásolt részeivel szembeni alternatívaként, de a régészeti feladatellátás teljes spektrumát átfogó javaslatként született meg. Az öt órás ülés eredményeként kialakult szövegváltozatot a Magyar Régész Szövetség – illetve csatlakozásuk esetén további örökségvédelmi szervezetek – koncepciójaként juttatjuk el politikai és gazdasági szereplők, valamint a széles nyilvánosság részére.

A Közgyűlést megelőzően, január 19-én 10.00 és 10.30 között az MRSZ elnöksége ülést tartott, amely során egyhangú döntéssel felvette a tagok sorába Dévai Kata, Horváth Eszter, Jakucs János, Kalli András, Knipl István, Nyerges Éva Ágnes, Sugár József, Szarka József, Csengeri Piroska, Bajkai Rozália, Hullám Dénes, Bede Ilona, Kiss Péter és Pásztókai-Szeőke Judit tagjelölteket.

Nyitólap / Hírek / Közlemények /

Segítség, nem
tudok belépni!