tagtoborzo

Közgyűlés 2011

2011. 03 03. csütörtök, 8:23

Írta: Jankovich-Bésán Dénes

A Magyar Régész Szövetség 2011. február 28-án megtartotta évi rendes közgyűlését. A közgyűlés meghallgatta és elfogadta az elnök beszámolóját a 2010. évről és elfogadta a 2011. évi munkatervet és költségvetést. Ezután a Felügyelő Bizottság és a Fegyelmi Bizottság elnökének beszámolója következett, melyeket ugyancsak elfogadott a közgyűlés.

Az elnök bemutatta aRégészeti Kézikönyv 2011DVD változatát, mely erre az alkalomra elkészült. A Müller Róbert főszerkesztésével megjelent kézikönyv 51 szerző 43 illusztrált kéziratát tartalmazza, melyeket kb. fele-fele arányban a Szövetség tagjai, illetve külső szakemberek önkéntes vállalásként, díjmentesen készítettek el. Az elnök valamennyiüknek köszönetet mondott áldozatos munkájukért. A DVD ezen felül tartalmazza 1954. évi Gyakorlati Régészet című kézikönyv teljes anyagát, és Nováki Gyula felmérési módszerének leírását.

A DVD-t a Szövetség saját költségén jelentette meg, a szerzők és a Szövetség tagjai ingyen kapják, utóbbiak azzal a feltétellel, hogy nincsen tagdíj-tartozásuk.

Az elnök felhívta a jelenlévők figyelmét a 2011. március 1-én a pesti vármegyeházán rendezendő konferenciára, melyet a tavalyi folytatásakéntKonferencia a múzeumok szerepvállalásáról 2. címmel rendeztek meg a szakmai civil szervezetek. Kérte, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg, hogy a múzeumokat a legutóbbi időben ért igen kedvezőtlen intézkedéseket megvitassák.

Ernyey Katalin bemutatta a Ki kicsoda a magyar régészetben webes felületét, és kéri tagságot, valamint minden kollégát, az adatok feltöltésében való közreműködésre.

Istvánovits Eszter arra kérte a jelenlévőket, hogy egyeztessenek a Magyar Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Örökség Központ honlapján elérhető, a megelőző feltárásokra vonatkozó szerződésminta, illetve a feltárási dokumentációk véleményezésével összefüggő kérdésekről.

Nyitólap / Hírek / Közlemények /

Segítség, nem
tudok belépni!