tagtoborzo

FELHÍVÁS – Régészet Napja 2014

2014. 03 13. csütörtök, 14:22

Hosszú tervezés után 2014. május 30-31-én első ízben kerül megrendezésre a Magyar Régészet Napja. A Magyar Régész Szövetség által kezdeményezett program idei évtől a Belügyminisztérium Örökségvédelmi Főosztálya támogatásával valósul meg.

A két napra tervezett program fő célja a régészet mint tudomány bemutatása, a régészeti kutatások friss eredményeinek népszerűsítése és eljuttatása a nagyközönség minél szélesebb köréhez, valamint a régészeti lelőhelyek védelmének népszerűsítése. Az első, pénteki nap célközönsége az iskolai csoportok lesznek, szombaton pedig a felnőtt korosztályt és a családokat szólítjuk meg.

Várjuk a különböző – országos, megyei és helyi érdekeltségű, illetve felsőoktatási – intézmények jelentkezését, amelyek lehetőséget biztosítanának arra, hogy a Régészet Napja keretében a résztvevők (megfelelő szakmai irányítással) saját maguk fedezhessék fel hazánk ismert és rejtett régészeti értékeit, és mindazt, amivel, amiért és ahogyan mi, magyar régészek dolgozunk.

Az MRSZ és a BM vállalja a rendezvénysorozat koordinációját, az országos programok meghirdetését, valamint a regeszetnapja.hu weboldalon keresztül a programok ismertetését, népszerűsítését.

Az érdeklődő intézményeket kérjük, hogy legkésőbb 2014. március 18-ig jelezzék részvételi szándékukat, egy előzetes programtervezettel (ehhez itt ajánlunk ötleteket). További információ: regeszetnapja@gmail.com

Régészet Napja

Nyitólap / Hírek / Szakmai hirdetmények /

Segítség, nem
tudok belépni!