tagtoborzo

Elkészült a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Adatbázisa

2016. 06 10. péntek, 8:16

Ezúton tájékoztatjuk,a kedves kollégákat, hogy az ARIADNE program keretében elkészült a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Adatbázisa, amely a www.archeodatabase.hnm.hu címen érhető el, illetve a www.hnm.hu oldalon a kutatóknak menüpont alatt szintén megtalálható. Az adatbázisban való böngészéshez nem szükséges regisztrálni, de a lelőhelyekhez kapcsolódó dokumentációk letöltéséhez már regisztráció szükséges. A Hogyan Működik? menüpont alatt rövid összefoglalót talál az adatbázis működési elvéről. Az adatbázis folyamatosan bővül, ezért érdemes gyakran visszalátogatni, a friss tartalomról az adatbázis nyitóoldalán tájékozódhat.

 Az adatbázisban szereplő dokumentációk publikációnak minősülnek, ezért kérjük, hogy körültekintően járjon el az adatbázisból letöltött információk felhasználásakor és minden esetben hivatkozzon az adatbázisra és a dokumentációkra. A hivatkozás módjára a Felhasználási Feltételekben talál példát, illetve minden lelőhely adatlapjának az alján egy állandó URL található, amelyet szintén fel kell használni a hivatkozásokban. Amennyiben a letöltendő dokumentációkat részben vagy egészben kutatási és/vagy publikációs célra kívánja használni, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a dokumentációt készítő személlyel / személyekkel.

Felhívjuk azon kollégák figyelmét, akik dokumentációt biztosítottak az adatbázisba, hogy rögzítsék a lelőhelyek állandó URL-jét, illetve a dokumentációkat célszerű felvenniük a publikációs listájukra is.

Amennyiben hibát talál az adatbázisban, örömmel vesszük, ha arról tájékoztat minket az archeodatabase@hnm.hu címen.


Üdvözlettel:

Tomka Gábor

gyűjteményi főigazgató-helyettes
Magyar Nemzeti Múzeum

Nyitólap / Hírek / Szakmai hirdetmények /

Segítség, nem
tudok belépni!