tagtoborzo

Beszámoló az MRSZ Elnökség 2011. december 8-i üléséről

2011. 12 14. szerda, 8:10

Írta: Lassányi Gábor

Az MRSZ új Elnöksége 2011. december 8-án 16.00-21.00 között megtartotta első ülését, melyen a következő, fontosabb döntéseket hozta:

Az Elnökség tíz új tag felvételéről döntött: egyhangú szavazással felvette a tagok sorába Ács Zsófia, Biller Anna Zsófia, Fullár Zoltán, Koller Melinda, Masek Zsófia, Merva Szabina, Mészáros Orsolya, Nagy Nándor, Stibrányi Máté és Szabó Máté tagjelölteket. Titkos szavazással alelnökökké választotta Zatykó Csillát és Gyucha Attilát.

Az Elnökség tagjai egyhangúan elfogadták az alábbi szakbizottságok létrehozását és kijelölték azok vezetőit:

Közgyűjteményi szakbizottság (Pusztai Tamás)

Lelőhelyvédelmi szakbizottság (V. Szabó Gábor),

Beruházási és jogi szakbizottság (Gyucha Attila),

Kommunikációs szakbizottság (Mérai Dóra),

Tudományos szakbizottság (Kalla Gábor)

A szakbizottságok megalakítására még idén sor kerül, azok összetételéről a közeljövőben tájékoztatjuk a tagságot.

A Beruházási és jogi szakbizottságot a 2001/LXIV. tv. elfogadott módosításához kapcsolódó, alternatív javaslatok kidolgozásával bízta meg az Elnökség január közepi határidővel, továbbá felkérte a Lelőhelyvédelmi szakbizottságot, hogy a törvénymódosítással keletkezett új helyzet kezelése, az új szabályozás problémáinak bemutatása és a veszélyeztetett lelőhelyek feltérképezése céljából szervezzen országos monitoringrendszert.

A Kommunikációs szakbizottság 2012. január 30-ig részletes tervet dolgoz ki az MRSZ weboldalának formai, szerkezeti és tartalmi megújítására.

Az Elnökség támogatta egy örökségvédelmi konferencia megszervezését, valamint egy éves vagy féléves, digitális MRSZ kiadvány létrehozását. A lehetőségek felmérését a Tudományos szakbizottságra bízta.

Módosítás: (2011. december 14. szerda, 22:04)

Nyitólap / Hírek / Közlemények /

Segítség, nem
tudok belépni!