tagtoborzo

Az NKA Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiumának közleménye

2012. 02 20. hétfő, 14:32

Írta: Mérai Dóra

L. Simon László elnök úr kezdeményezésére új kollégiumi struktúrába szerveződött Nemzeti Kulturális Alap. A korábbi Építőművészeti Szakmai kollégium és a Műemlékvédelmi és régészeti Szakmai Kollégium összevonásából született meg az Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma. Réthelyi Miklós miniszter úr által kinevezett kurátorok jórészt a korábbi két kollégium tagjai közül kerültek ki: az Építőművészeti KollégiumbólFöldes László és Pottyondy Péter építészek, míg a Műemléki és Régészeti Kollégiumból Farkas Mária ésMihályfi László építészek ésZsidi Paula régész. Új kurátorként került a kollégiumba Dr. Müller Ferencépítész. A kollégium vezetője Pottyondy Péter.

Az új szakmai kollégium tevékenysége lényegében a korábbi két kollégium területét fedi le. Jó hír, hogy 2012-ben nő a pályáztatásra fordítható keret. Az új kollégium támogatási kerete meghaladja a korábbi két kollégium keretének összegét. Kollégiumunk 2012 tavaszán összesen 9 témakörben kíván támogatási pályázatot kiírni. Jelenleg a pályázati kiírások jóváhagyása folyik. Tájékoztatónkkal két fontos változásra kívánjuk felhívni a figyelmet:

  • A pályázati kiírások a megszokottnál korábban, 2012. február 23-án fognak megjelenni az NKA honlapján, így a beadás is korábban, a megszokott április 12. helyett 2012. március 23-án lesz.
  • Fontos változás, hogy a könyvkiadás és a folyóirat-kiadás támogatásával két új, kollégium, a Könyvkiadás Kollégiuma és a Folyóirat-kiadás Kollégiuma foglalkozik ezen túl. A Könyvkiadás Kollégiuma a tervek szerint évente kétszer tesz közzé pályázati kiírást. Idén 2012. március 23-án hirdetnek támogatási pályázatot, aminek beadása 2012. április 23. lesz. A második pályázási időszak szeptember, október környékére tevődik.

Folyóirat-kiadás Kollégiumaidén januárban elbírálta a múlt év végéről áttolódott pályázatokat. Elképzelésük szerint 2012 szeptemberébenfogják megjelentetni a 2013-ra szóló pályázataikat.

Mindkét kollégium együttműködést kezdeményezett a szakmai kollégiumok kurátoraival, így az Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma tagjaival is.

Kérünk minden régi és új pályázónkat, hogy kísérjék figyelemmel az NKA honlapján megjelenő információkat, tájékoztatókat, illetve ügyeljenek az új határidők pontos betartására!

Nyitólap / Hírek / Közlemények /

Segítség, nem
tudok belépni!