tagtoborzo

A “Magyar Régészet / Hungarian Archaeology” című online folyóirat felhívása

2013. 05 02. csütörtök, 14:02

Kedves Kollégák!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy az Archaeolingua Alapítvány immár egy éve folyamatosan kiadja a Magyar Régészet – Hungarian Archaeology című online folyóiratát.

Újságunk negyedévente jelenik meg két nyelven – magyarul és angolul – a www.magyarregeszet.hu és a www.hungarianarchaeology.hu oldalakon.

Publikációnk célja, hogy folyamatos tájékoztatást nyújtson a hazai régészet új, érdekes, szakmailag fontos eseményeiről, eredményeiről, és hogy közvetítse a legjelentősebb hazai és külhoni irányzatokat mind a magyar, mind a külföldi olvasók felé. Egyúttal válogatást kínál azokból a hírekből, történésekből, amelyek bárhol a világban a magyar és a Magyarországon dolgozó régészek munkájához kapcsolódnak, és azokból a kutatási programokból, kiállításokból, publikációkból, amelyek a magyarországi régészek érdeklődésére is számot tarthatnak.

Jelen levelünkkel szeretnénk felhívni kollégáink figyelmét a folyóiratban való publikációs lehetőségre. Egyúttal szeretnénk nyitni a fiatal kutatók, MA-hallgatók és doktoranduszok felé is.

Szerkesztőségünk vár minden olyan írást, amely a régészet és a régészeti örökség, örökségvédelem témakörében végzett munkájukat, kutatási eredményeiket mutatja be rövid tanulmány formájában. Emellett örömmel fogadjuk rövidebb, hírértékű írásaikat, beszámolóikat is a „Hírek” rovat számára.

Felhívjuk reménybeli szerzőink figyelmét, hogy online újságunk cikkei a nyomtatásban megjelent publikációkkal egyenértékűnek számítanak, továbbá – mivel a cikkek angolul is megjelennek – egyedülálló lehetőséget nyújtunk arra, hogy munkájukról külföldi kollégáik is azonnal értesüljenek.

A statisztikák alapján örömmel mondhatjuk, hogy folyóiratunk olvasottsága az elmúlt időszakban elérte a havi átlagosan 3000 főt.

Várjuk témajavaslataikat szerkesztőink e-mail címére:

Főszerkesztő: Jerem Erzsébet jerem@archaeolingua.hu

Kiadói szerkesztő: Sebestyén Ágnes Anna agnes.sebestyen@archaeolingua.hu

Nyitólap / Hírek / Szakmai hirdetmények /

Segítség, nem
tudok belépni!