tagtoborzo

A Kulturális Örökség Napjai – A Lechner Lajos Tudásközpont felhívása

2013. 08 07. szerda, 17:22

Kit ne érdekelne, mi van a zárt kapuk mögött? Milyen egy víztorony belseje? Milyen értékeket rejt egy lakóház, kastély vagy éppen valamelyik ismert közintézményünk épülete? Milyen fák, bokrok, virágok nőnek a zárt parkokban? Mit üzen nekünk épített, természeti vagy régészeti örökségünk?
Az Európa Tanács védnökségével már negyvennyolc országban rendezik meg hatalmas népszerűségnek örvendő Európai Örökség Napokat (European Heritage Days).
A Kulturális Örökség Napjai alkalmából több száz olyan épület nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, amely máskor nem, részlegesen, időlegesen vagy csak a társadalom egyes rétegei számára látogatható. A folyamatosan nyitva tartók pedig ezen a két napon gyakran olyan helyekre is bevezetik a látogatót, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség előtt. A helyszínek túlnyomó többsége számtalan érdekes programmal is várja az érdeklődőket.

A 2013-as év kiemelt témája: VIZEK HÁZAI

Egy-egy épület, helyszín megnyitását bárki kezdeményezheti – a tulajdonos, kezelő, működtető engedélyével és egyetértésével, a 2013-as témától függetlenül is. Csatlakozni a www.oroksegnapok.hu weboldalon lehet.

Bővebb információ itt.

(Kép forrása: http://www.oroksegnapok.hu/ Szent Gellért Gyógyfürdő. Fotó: Hack Róbert)

Nyitólap / Hírek / Szakmai hirdetmények /

Segítség, nem
tudok belépni!